Keď naši klienti začínajú svoju premenu, najväčší boj vedú práve so závislosťou na pečive, sladkých koláčoch, zákuskoch, cheesecake-och, sladkom… Máme pre teba ale dôležitú správu, ktorá ale nie je ničím prevratná: Nemusíš sa sladkých dobrôt vzdať, len vymeň suroviny za niečo zdravšie! Môže vzniknúť z toho niečo úžasne chutné…
Dnes tu mám pre teba dokonalé lievance, na ktoré mám recept od mojej klientky. Som rada, že mám ľudí, ktorí keď chcú, hľadajú spôsoby ako jesť zdravo a nepoužívajú výhovorky, prečo zjedli niečo, čo majú zakázané.
Poďme ale už na recept!
Na 1 dávku lievancov budeš potrebovať:
- 1 vajíčko,
- 1/2 kelímku gréckeho jogurtu (osvedčil sa kvôli konzistencii),
- 1 PL (kopcom) kokosovej múky, alebo mandľovej múky,
- 1 odmerka proteínového prášku (Ak ho nemáš, pridaj jednu lyžicu múky navyše. Proteín však v závislosti od príchute osladí lievance, bez toho, že by si ich musela osladiť aj inou extra surovinou.)
- 1/2 ČL sódy bikarbóny, alebo pol lyžičky kypriaceho prášku z vínneho kameňa (majú v DM)
- kokosový olej, alebo GHEE maslo
Na ochutenie som konkrétne použila:
- kokosové maslo od Powerlogy,
- kokosové chipsy (kúpiš napríklad v DM),
- mrazom sušené maliny (101 drogerie),
- mrazené lesné ovocie
Tvojej fantázii sa však medze nekladú, môžeš použiť akékoľvek kvalitné orechové maslo (power nugát, pistáciové maslo, mandľové maslo, …), akékoľvek nepražené a nesolené semiačka a oriešky, čerstvé ovocie (veľmi to však s ním nepreháňaj).
Postup:
Všetky tieto suroviny na lievance zamiešaj v mixéri a malé lievance priprav na panvici s rozohriatym kokosovým olejom, alebo ghee maslom. Každú stranu lievancov nechaj opiecť asi 3 minúty na malom ohni. Panvica musí byť ale prikrytá pokrievkou.
Lievance potom už len potri orechovým maslom podľa tvojho výberu, posyp dobrotami, ktoré si si vytipovala a pridaj už len horúce lesné ovocie, ktoré si si pripravila v malom hrnci. (Ja som si do neho zamiešala aj trošku MCT oleja, keď bolo hotové.) Dokonalosť…